Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2012 18:06 - Позиция на сдружение "Солидарна България" относно провеждането на Луков марш
Автор: solidarnabulgaria Категория: Политика   
Прочетен: 7874 Коментари: 10 Гласове:
3

Последна промяна: 06.02.2012 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Позиция на сдружение "Солидарна България"  относно провеждането на Луков марш в столицата за девета поредна година

           

На 18 февруари 2012г. за пореден (девети) път в центъра на столицата ще се проведе нацисткото шествие „Луков марш“. Факелният марш, изразяващ почит към един от най-неприкритите привърженици на националсоциализма – ген. Христо Луков, тази година е под надслов „Ден на герои“. По този начин организаторите се опитват да отъждествят образа на националния герой Васил Левски и този на ген. Луков – ръководител на Съюза на българските национални легиони – организация, изповядваща крайно националистически идеи.

 

Част от участниците и организаторите на „Луков марш“ тормозят физически и психически различните общности – етнически, религиозни и сексуални малцинства, хора с различни от техните политически убеждения и т.н. Да обърнем внимание на имената на някои от организациите: Кръв и чест, Национална съпротива, Български Национален Съюз.

 

Всяка година София е притегателен център за различни националистически формации от Европа и Русия. Тъй като са забранени в родните си държави, те се възползват от нашето бездействие, за да рекламират и налагат като норма откровено расистките си идеи. Трибуна за това ще им бъде дадена и на Международната конференция, която се предвижда да се състои на 17 февруари 2012г. Според анонса на Звездомир Андронов по време на откриване на кампанията за „Луковмарш – 2012“ конференцията ще бъде „посветена на положението в Европа и белия свят, с акцент върху национализма като единственото спасително решение за европейската цивилизация и бялата раса като цяло“. И без добри познания за ползваните по време на Луковмарш фашистки символи и поведение, горното описание говори красноречиво за природата на този род събирания, конференции, шествия. (След неколкократно публикуване на този цитат, статията е свалена от сайта lukovmarsh.info, но ние прилагаме скрийншот на текста, препечатан от http://rakovski1922.weebly.com)

 

Поредицата от откровено ксенофобски прояви в България – побоя над младежи в трамвай №20; пребити в Борисовата градина, заради по-екстравагантен цвят на косата; организираните два побоя над религиозни малцинства в Бургас и София би трябвало да задействат алармата за нарастващата нетърпимост в нашето общество.

Ежегодната проява на Луковмарш подарява повод на чужди общественици да уронват международния образ на българското общество. Така например македонският режисьор Дарко Митревски неотдавна заяви: "Все още са живи идеоложките наследници на онези, които са сторили злото… все още съществуват някои неофашистки, крайно десни кръгове в България, които стигат до там да отричат Холокоста”. От Столична община зависи дали ще подкрепим тримата български евродепутати, които правят опити да опровергаят тезата за фашизирането на съвременното българско общество или ще направи задачата им по-трудна като за поредна година позволи това нацистко събитие да се състои.

 

Призоваваме институциите да се противопоставят на провеждането на „Луковмарш“.

Призоваваме Столична община да се възползва от възможността на чл. 12 ал. 2 на Закона за събранията, митингите и манифестациите и да забрани тазгодишния неонацистки марш в центъра на София.

/Позицията е внесена в СО и адресирана до кмета г-жа Фандъкова. Изпратена е в електронен вариант и на Омбудсмана на Република България, КЗД и ПП ГЕРБ./





Гласувай:
5



1. анонимен - anon
04.02.2012 05:28
Що за идиот е писал този блог?
цитирай
2. анонимен - anon2
04.02.2012 05:31
анонимен написа:
Що за идиот е писал този блог?

Явно писателят не е българин, или поне не е нормален българин, е такива "блогове" - "солидарни" трябва откровено да се цензурират
цитирай
3. анонимен - Необходимо е обединение, а не разединение на Българите - ТАН ТАН
04.02.2012 07:41
Причината за засилването на национализма се крие в предателството на управляващите спрямо собствения си народ. Например: последната Декларация за "Възродителния процес". С изявата на тази декларация, Народното събрание заби нож в гърба на Българите. Воденето на антинационална политика има за противодействие засилването на национализма. Крайният национализъм не е в полза на Националното ни обединяване, но в сравнение с предателството на 117-те депутати е детска хрема. Издигането на генерал Луков за символ отблъсква по-голямата част от привържениците на Националната идея. Неможе един кръволок на лявото пространство да стане символ. Националсоциалистическите свастики също отблъскват. Днес България е бедна страна, управлявана от десни правителства, които водят упадъка още по задълбочено. Парадокса е, че дясното управляващо тяло е от бивши Комсомолски ръководители и членове на бившата Компартия, считана за крайно лява формация. В момента, това дясно управление пролетаризира все повече Българи. Но и към крайно дясните формации, това пролетаризирано общество няма да има симпатии, защото това пролетаризирано общество има в съзнанието си леви идеи. Когато една организация среща противопоставеност в самия свой източник - народа, то тя се маргинизира. Нещо повече, допускането на съществуването на такъв тип национализъм ще бъде свързано с дясното пространство, което за момента само се афишира, но среща все повече противници. Национализмът е необходим страшно много за Българите. Но национализъм, който ще обедини народа ни. Точно това трябва да разберат ръководителите на Националистическите организации. Имам една идея. Защо например не се организира изследване на "У" ДНК хаплогрупите на така наречените турци. Ще има големи изненади. Ще се окажат чистокръвни Българи, отровени от протурчееща пропаганда. Тук думата имат Националистическите организации и Медицината - доколко нашите лекари обичат Българизма.
цитирай
4. анонимен - Горките малцинства сигурно се ч...
04.02.2012 12:52
Горките малцинства сигурно се чувстват доста дискриминирани сред тези зли фашисти. Цар Киро и кликата около него едвам сън го хваща от страх.... такъв тормоз нема ....
цитирай
5. vagabi - Към четвъртия анонимен
04.02.2012 13:36
Цар Киро има толкова общо с чистачките по улицата (в голямата си част цигани), колкото общо имат Маргините с всички изказали се анонимно по-горе.
цитирай
6. alchemist - Значи, ако се провеждат
04.02.2012 15:03
гей парад, ромски парад и др. небивалици широко се рекламират като нещо добро и необходимо, но ако се провеждат Луков марш или мирен митинг на националисти същите неизменно се сатанизират и очернят. Христо Луков не е кой знае какъв българин и не е направил нещо особено за България чудно ми е защо ще му правят марш, ама глупавите БГ толерасти нали трябва да се хванат за нещо, да очернят. Друго нищо не става от тях, поне да си осиновят някое цигане на конвейр, но и това не правят само лаят.
цитирай
7. анонимен - Реакциите под позицията само по...
06.02.2012 08:28
Реакциите под позицията само потвърждават констатациите в нея: агресията и нискочелата ксенофобия в България нараства. Бедният, унизен и прецакан човек търси лесни обяснения и изкупителни жертви.
цитирай
8. анонимен - 14
07.02.2012 10:23
Дежурните българофоби и безродници, отново ли изпадате в шизофренична диария пред мощта на националната българска младеж? Луковмарш ще има и българските националисти отново с факли в ръка ще покажат на улицата, че те са единствената наченка на гражданско общество! А вие..вие си оставате тук, в интернет, скрити зад монитора и псевдоними, вие сте никои.
цитирай
9. анонимен - 33
07.02.2012 11:48
Как може да твърдиш,че участниците в някакво шествие,което дори още не се е състояло,са извършителите на някакъв побой в трамвай и какво общо има въобще идеята и повода за шествието с отделни хора присъстващи на него.Аз пък съм виждал на шествия организирани от националисти,нормални хора и дори цели семейства,отдаващи заслужената чест на българските национални герои.Тези хора са от малкото,ако не и последните,които напомнят на обществото за българските герои и великото минало на родината ни,докато точно разни либерални и толерантни хомосексуалисти я докараха до сегашния и облик.
цитирай
10. анонимен - мишоци...
07.02.2012 15:51
Луковмарш ще има и ще е още по-голям от миналогодишния. Ние сме реалната сила и все по-често ще се съобразявате с нас. И за мишоци, като авторите на декларацията тепърва ще става все по-неуютно в Родината ни. Ще ви натикваме все по натясно в мишите ви дупки, където ще срещнете и заслуженият си край. Политически, разбира се... :)))
цитирай
11. анонимен - Анти фашист
08.02.2012 10:21
Провеждането на Луков марш е позор за демократична България!! Не допускайте да опозорят столицата ни!! Фашизмът е жив!! Бдете и застанете срeщу изявите му!!
цитирай
12. анонимен - Мръсни свини
09.02.2012 10:26
Какво лаете против генерала бе, прасета гадни? Майките ви да еба!
Ако не е бил ген. Луков сега цялата Кюстендилска област щеше да е Србска.
Той САМ с 4 овчари е спрял 30000-на армия, след като всички останали мишки са избягали. Рискът за него е бил 10000%. Въпреки това е останал и е спрял цяла армия!
Айде направете го вие това, скапани свини.
Не бил кой знае какъв българин, не бил направил кой знае какво.
Нещастници. Поне да бяхте прочели историята!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: solidarnabulgaria
Категория: Политика
Прочетен: 123128
Постинги: 17
Коментари: 189
Гласове: 39
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930