Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2011 10:56 - Декларация на „Солидарна България” по повод побоя на граждани по време на протест, организиран от ВМРО
Автор: solidarnabulgaria Категория: Политика   
Прочетен: 3906 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 21.04.2011 16:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

 

Декларация на „Солидарна България” по повод побоя над граждани по време на протест, организиран от ВМРО

 

До централите на БСП, СДС, ДСБ, ГЕРБ, ДПС, НДСВ, ССД

Копие до национални медии

 

Сдружение „Солидарна България” осъжда проявената по време на протест, организиран от ВМРО, агресия срещу членове на „Свидетели на Йехова” в Бургас на 17 април тази година. Ние не сме защитници на тази религиозна общност, но не можем да приемем за нормално нападението над мирни граждани, които с нищо не предизвикват последвалия шествието побой.

Това е поредният акт на насилие основан на различна етническа принадлежност, религия, сексуална ориентация. Неотдавна младеж беше пребит в столичната Борисова градина само заради цвета на косата си. През юни 2010 година група младежи бяха нападнати в трамвай 20, кървавите кадри на мотрисата обиколиха печатните и интернет медии. Луков марш се проведе за осма година в центъра на София, с любезното домакинство на Столична община. Сюжети с пострадали от нацистки изстъпления чужденци редовно са солта на българските медии.  Примерите са многобройни.

Ръководството на ВМРО не зачита закона, въпреки че нейни представители са част от местната власт в много общини. Протестът е организиран без разрешение от общинската администрация. Протестиращите скандират „изроди”, „умрете” и то пред погледа на пристигналите вече полицаи. Зам. председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в свое изявление оправда нападателите. Абсурдността на това действие се подсилва от фактът, че господинът е председател на Комисията по обществен ред и сигурност в Столичният общински съвет, избран за общински съветник с листата на ГЕРБ. В същия стил се изказа и другият заместник председател на партията – Костадин Костадинов. Според него членовете на религиозната общност „Свидетели на Йехова” са провокирали нападението с активността си и последвалият погром е нормална реакция. Потресаващ е фактът, че членове на политически партии не познават и не използват законовите начини за изразяване на несъгласие.

Нацистките изяви се толерират от оглушителното мълчание на местната и централна власт. Симптоматично е чувството за безнаказаност на извършителите. Те стигат до там,сами да правят и разпространяват записи на нападенията и манифестациите си. Кадрите с нахлуващи, разбеснели се „патриоти” потресоха българските граждани, но реакция от политическите партии не последва. Надяваме се не поради очакванията им за подкрепа от страна на ВМРО на предстоящите местни избори.

Сдружение „Солидарна България” призовава политическите партии да прекъснат всякакво взаимодействие с ВМРО, да не участват съвместно с тях на предстоящите избори и да се разграничат от общински съветници членове на ВМРО, част от техни избирателни листи. Задължително е изграждането на санитарен политически кордон около тази партия, докато тя ясно и публично не се разграничи от незаконните действия на организацията си в Бургас.

 

 

Сдружение „Солидарна България”

 

гр. София, 21 април 2011г.




Гласувай:
2



1. aatanasov - НЕ НА САМОРАЗПРАВАТА !
22.04.2011 07:28
Физическото насилие и саморазправа не бива да бъдат поощрявани в никакъв случай в една нормална и цивилизована държава ! Обществото трябва да реагира на подобни изпълнения, но не в техния / Каракачановски/ стил ! Подкрепям напълно декларацията !
цитирай
2. krasimirvm - Несъгласен
24.04.2011 20:23
Аз пък подкрепям ВМРО защото всички чужди секти които са дошли в България макар и мирно и разлагат Българското общество трябва да бъдат бити и изгонени от родината ни . Някои да ги е посрещнал с хляб и сол ? , аз лично не съм чувал досега .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: solidarnabulgaria
Категория: Политика
Прочетен: 123013
Постинги: 17
Коментари: 189
Гласове: 39
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031